Resort Valachy: Hotel LANTERNAHotel HORALHotel GALIKSKI areál RazulaGolfové hřiště HoralWellness Horal

Jít na rozcestník Valachy.cz
Ski areál Razula [logo]



Sjezdovky

Razula

mimo provoz

Horal

mimo provoz

Galik a Snowtubingmimo provoz

Lyžařská sezóna 2017/2018 ukončena.

Aktuální informace

Lyžařská sezona ukončena, děkujeme vám za přízeň a těšíme se na viděnou na svahu opět v prosinci 2018.

Nenechejte si ujít akce: 14. a 18. 8. kurz pečení frgálů, 18. 8. Punčový víkend v Cocktail baru Lanternagrilované speciality na terase hotelu Horal (v neděli s cimbálem) a další akce Resortu Valachy.

Náš tip: Vyrazte do Velkých Karlovic na Letní dovolenou - neomezený wellness, ubytování dětí zdarma, nordic walking a další aktivity pro děti i dospělé


Novinka ve Spa hotelu Lanterna: ochutnejte pokrmy ze stařeného masa

Novinka ve Spa hotelu Lanterna: ochutnejte pokrmy ze stařeného masa

Ochutnejte žhavou novinku v nabídce Spa hotelu Lanterna. Speciality z takzvaného stařeného masa se pomalu, ale jistě stávají velkým hitem mezi gurmány. Nyní i ve Velkých Karlovicích si můžete dopřát zážitek ze stařeného hovězího a vepřového masa, které díky procesu zrání získává jedinečné chuťové vlastnosti.

Jak známo, již naši předkové využívali metodu staření masa: nechávali ho dozrát ve vhodných klimatických podmínkách (v dobách dávno minulých ho například ukládali do solných jeskyní).

Díky dnešním moderním technologiím, které reprezentuje například lednice Dry Ager, je možné toto klima napodobit a přinést tak stařené maso i do nabídky restaurací. Prozatím můžete speciality ze stařeného masa ochutnat jen v několika podnicích u nás.

Při staření neboli suchém zrání je maso ponecháno při stálé nízké teplotě v lednici po dobu průměrně 4 až 5 týdnů. Během této doby v mase probíhají přirozené enzymatické a biochemické procesy. Maso postupně "povoluje", získává křehkost, výsledkem je také jeho výraznější chuť. 

Ve Spa hotelu Lanterna pro vás kuchaři staří maso z těch nejlepších chovů. Maso se po dobu zrání potírá lojem, do lednice je navíc doplňpvána kamennou sůl pro ještě lepší klima.

Zrající maso můžete vidět v Dry Ageru přímo v prostorách restaurace hotelu. Dle toho, jak maso postupně dozrává, kuchaři maso postupně zpracovávají a připravují pravidelně aktualizovanou nabídku pokrmů.

Aktuální nabídka

  • 350 g Stařená vepřová kotleta, demi glace, mini zelenina od Fryzelky, bramborové pyré s česnekem - 380 Kč

Doporučené víno

  • Naši sommeliéři k pokrmu doporučují: Chardonnay 2015, výběr z hroznů, Veverka - 1 dcl / 100 Kč

K masu servírujeme mini zeleninu, bylinky a jedlé květy od ekozemědělce Radka Fryzelky z Vlachovic. Vychutnejte si čistou a jedinečnou chuť valašské přírody.

Aktuálně v Dry Ageru dozrává i další maso. Již brzy se těšte na speciality z hovězího roštěnce, plece a T-bone steaky.

  

 



Naši partneři

                   


Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Naše Zásady ochrany osobních údajů.