Resort Valachy: Hotel LANTERNAHotel HORALHotel GALIKSKI areál RazulaGolfové hřiště HoralWellness Horal

Jít na rozcestník Valachy.cz
Ski areál Razula [logo]



Sjezdovky

Razula

mimo provoz

Horal

mimo provoz

Galik a Snowtubingmimo provoz

Lyžařská sezóna 2017/2018 ukončena.

Aktuální informace

Lyžařská sezona ukončena, děkujeme vám za přízeň a těšíme se na viděnou na svahu opět v prosinci 2018.

Nenechejte si ujít akce: 10. 7. Kurz pečení frgálů, 11. 7. Hudební večer na Horalu, 12. 7. Triatlonový kemp s Ironmanem Petrem Vabrouškem, víkendové grilování na Horalu další akce Resortu Valachy.

Náš tip: Vyrazte do Velkých Karlovic na Letní dovolenou - neomezený wellness, ubytování dětí zdarma, nordic walking a další aktivity pro děti i dospělé


VALACHY BLOG: Vyrobte si Valašské müsli podle Resortu Valachy

VALACHY BLOG: Vyrobte si Valašské müsli podle Resortu Valachy

Inspirujte se naší kuchyní a připravte si doma vlastní müsli z typických valašských surovin, tak jak je nabízeno hostům hotelů Resortu Valachy. Je to skvělý základ kvalitní a vydatné snídaně opravdu pro každého, navíc příprava není vůbec složitá!

Skvělé i jako vlastnoručně vyrobený dárek pro vaše blízké

Recept na VALAŠSKÉ MÜSLI

  • 500 g ovesných vloček
  • 250 g pohankových, příp. špaldových vloček
  • 30 g kokosového oleje
  • 50 g třtinového cukru
  • 130 g medu
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g mandlí (lupínky nebo hranolky)
  • 100 g sušených švestek

Ve velké míse smíchejte oboje vločky a slunečnicová semínka. V kastrolu rozpusťte kokosový olej, přidejte třtinový cukr a med tak, aby vznikla tekutá hmota. Tu nalijte na vločkovou směs a velmi pečlivě promíchejte, aby se hmotou obalily všechny vločky.

Vyložte hluboký plech pečícím papírem, vysypejte na něj vločky a rovnoměrně je rozložte. Vložte do trouby vyhřáté na 170°C a pečte asi 25 minut, než budou mít vločky zlatou barvu a budou křupavé. V průběhu pečení je nutné vločky zhruba každých 10 minut promíchat, aby se opekly rovnoměrně.

Nechejte vločky zchládnout a mezitím si nachystejte ořechy. Lískové a vlašské ořechy opečte v troubě při teplotě 200°C maximálně 8 minut. Pokud koupíte neoloupané/neblanšírované lískové ořechy, opečte je zvlášť, hned vysypejte na kuchyňskou utěrku, v které oříšky pořádně promněte, abyste je zbavili slupky. Oříšky pak můžete nakrájet na půl a spolu s mandlovými lupínky nakrájenými sušenými švestky je vmíchat do opečených vloček a je hotovo.

 



Naši partneři

                   


Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Naše Zásady ochrany osobních údajů.