Resort Valachy: Hotel LANTERNAHotel HORALHotel GALIKSKI areál RazulaGolfové hřiště HoralWellness Horal

Jít na rozcestník Valachy.cz
Ski areál Razula [logo]



Sjezdovky

Razula

v provozu*

Horal

v provozu*

Snowtubingmimo provoz
Galikmimo provoz

* upravena provozní doba!

Aktuální informace

POZOR! 18.-21. 3. sjezdovky mimo provoz, pá 22. až ne 24. 3. upravena provozní doba Ski areálu Razula (v neděli lyžujeme zřejmě naposledy), stále velmi dobré podmínky pro lyžování, bez vyježděných míst. Akce "Lyžuj a plav" - k celodennímu skipasu hodina v termálních bazénech zdarma.

NÁŠ TIP: Jarní pobyty 4 noci za 3 s jógou a dalšími aktivitami v ceně - přivítejte jaro se zvýhodněnou cenou a řadou sportovních aktivit v ceně


Odhalte Tajemství černých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna

Odhalte Tajemství černých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna

Každý rok na podzim je italská oblast Piemonte v obležení gurmánů: milovníků dobrého vína a zejména lanýžů. Obě delikatesy, nerozlučně spjaté s Piemontem, můžete začátkem prosince ochutnat na Valašsku, ve Spa hotelu Lanterna.

 

Přímo z oblasti Piemonte pro vás během prvního prosincového týdne přivezeme do Velkých Karlovic čerstvé černé lanýže a tým Spa hotelu Lanterna pod vedením šéfkuchaře Pavla Václavíka je promění v jedinečné čtyřchodové menu.

Menu bude snoubeno s víny, která pro vás osobně vybral přímo v Piemontu sommelier Spa hotelu Lanterna Miroslav Sochora.

Dopřejte si tento jedinečný gurmánský zážitek. Doporučujeme i pro předvánoční posezení s přáteli či obchodními partnery. Počet míst je omezen, rezervujte si váš stůl včas!

Tajemství černých lanýžů

  • Kde: Spa hotel Lanterna - zážitková restaurace Vyhlídka
  • Kdy: 4. - 31. 12. 2014
  • Cena: neubytovaní hosté 650 Kč / osoba, ubytovaní hosté Lanterna 300 Kč / osoba*

    * Cena menu nezahrnuje vína. Částka ubytovaným hostům je účtována jako doplatek k večeři formou bufé zahrnuté v ceně ubytování. V případě, že degustační menu nenahrazuje večeři formou bufé, je účtována standardní cena 650 Kč / osoba.

Rezervace: rezervace@valachy.cz, tel. 571 477 300

 Menu:

  • Celerové velouté zakápnuté lanýžovým olejem
  • Tajarin s černými lanýži a parmezánem
  • Pomalu pečený jelení hřbet podlévaný silnou štávou s lanýžovým pyré, pošírovanou červenou řepou a petrželovými chipsy
  • Čokoládové lanýže na oříškové brázdě

Vína k jednotlivým chodům:

  • Franciacorta Berlucchi 61 brut 
  • Frales 2011 Silvano Bolmida  
  • Barbera d´Asti 2008, Monte Colombo, Marchesi di Gresy

* Vína nejsou zahrnuta v ceně menu, lze je k jednotlivým chodům přiobjednat zvlášť. 

Co je lanýž a další zajímavosti

Lanýž je vzácný druh houby, která patří mezi nejdražší a zároveň nejvyhledávanější delikatesy na světě. Vyskytuje se především ve Středomoří, nejvíce v Itálii - v dubových či jiných listnatých lesích, v divoké přírodě.

Lanýž "roste" pod zemí v hloubce 20 i více cm, proto není jednoduché jej objevit a získat. Pro vyhledávání lanýžů se v Itálii využívají speciálně cvičení psi, ve Francii prasata.

Hlavní lanýžová sezóna je v období od října do začátku prosince. V gastronomii se využívá černý lanýž a bílý lanýž. Jídlu dodává jedinečnou chuť. Využívá se jak syrový, kdy se jeho plátky strouhají přímo na pokrm, tak i tepelně upravený, přidává se také do oleje, másla či soli.



Naši partneři

                    


Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Naše Zásady ochrany osobních údajů.